2/15/2014

NDS: Pročitali smo na Apatinskoj satiri da u Apatinu nema opozicije pa smo odlučili da je napravimo

Između nas i onih koji ne čitaju satiru
jasna je razlika
   Pre dve nedelje Apatinska satira je objavila istraživanje Centra za bikini statistiku o tome da li u Apatinu postoji opozicija ili ne. (Vest možete pogledati ovde.) U međuvremenu, u Apatinu je oformljen odbor Nove demokratske stranke i održana je konferencija za medije povodom toga. Iz stranke kažu da su bili pokrenuti našim pisanjem.
- Nismo uopšte primetili da u Apatinu nema opozicije dok oni nisu to objavili. Dobro, vest kaže da je otkriveno postojanje opozicije, ali to je satirčino, razumeli smo da je nema zapravo. Dobro je da su nam skrenuli pažnju jer nismo to znali do sad - rekao je Vladimir Simin iz Nove demokratske stranke.
Kandidat stranke za narodnog poslanika, Željko Rajčević, povodom njihovog istupanja iz Demokratske stranke rekao je:
- Bili smo ubeđeni poslednje dve godine da smo bili opozicija ali ispalo je da nismo i zahvaljujemo Apatinskoj satiri što nam je otvorila oči. To je bila inicijalna kapisla - rekao je i dodao - Među ljudima koji su ostali pri Demokratskoj stranci ima dobrih ljudi i nisu oni izašli iz opozicije, opozicija je izašla iz njih.

Bilo kako bilo, još jednom se potvrdilo da, iako neki u to ne veruju, satira ipak može da utiče na stvarnost i da je menja. 

Нема коментара:

Постави коментар