12/29/2013

Budžet za medije povećan zbog Apatinske satire



 
   Nakon sednice SO Apatin u četvrtak, 26. decembra na kojoj je izglasan budžet za narednu godinu, svi su se pitali zašto je, urpkos krizi, budžet za medije povećan na 18,5 milijardi dinara. Prva pretpostavka je bila da je opština odlučila da pored dosadašnjih medija finansira i 025info televiziju (pa se zato iz ovog medija čulo pevanje Bajaginih pesama http://www.025info.rs/vest_12_politika_15224_da-smo-zivi-i-zdravi-jos-godina-sto.html ). Međutim stvar je sasvim drugačija. Deo sredstava ubuduće će se odvajati za novonastalu Apatinsku satiru.
- Ovaj medij, ili kako ga već nazvali, je nešto što je nedostajalo na našem medijskom i kulturnom prostoru i tako nešto bismo u potpunosti trebali podržati da bi moglo da opstane. Činjenica da je Apatinska satira za vrlo kratko vreme uspela da zabeleži veliki broj poseta svedoči o tome da su građani siti svih ostalih medija i veruju da je ovaj najobjektivniji. Takođe i jedini imaju vesti bez gramatičkih i pravopisnih grešaka, što je u današnje vreme teško. Oni su insistirali da dobiju novac iz sredstava za kulturu a ne medije, jer oni sebe smatraju časopisom za satiru a ne informativnim medijem, ali onda bi ispalo da mi dajemo neke pare za kulturu.
   Na pitanje da li je možda bilo prepreka za budžetiranje jer se u tekstovima govori i protiv vlasti odgovorili su nam:
- Odakle vam to? Kao prvo, i da je tačno, nismo u srednjem veku. A kao drugo, oni se bave samo ismevanjem društvenih pojava, koje god da su u pitanju, i njihov cilj nije nikakva politička borba. Ne znamo zašto to uopšte građani tako misle - iskreni su bili iz opštine.
- Nije ni nama - složili su se iz Apatinske satire.

 

Нема коментара:

Постави коментар