1/17/2014

"Slobodna zona" demantovala da je taj festival preseljen u Apatin

   Nakon izveštavanja lokalnih medija da je u Službenom glasniku objavljeno da je Apatin dobio Slobodnu zonu, iz Slobodne zone odmah je stigao demanti na ovu informaciju. Prenosimo ga u celosti:
"Poštovani mediji opštine Apatin, ne znam koliko ste informisani uopšte o nama, ali Slobodna zona, ne samo kao filmski festival, već i kao niz drugih projekata koji čine našu ideju od 2005. godine funkcioniše na teritoriji Beograda kao i još nekih gradova, ali nikako i vašeg. Ne znamo odakle vam informacija da bi mogli biti preseljeni u Apatin, pogotovo bez našeg prethodnog znanja. To bi svakako narušilo integritet i nezavisnost koji jesu karakteristike našeg rada. Razumemo da su se u prošlosti deševali u vašem gradu ovakvi slučajevi, kao slučaj preseljivanja Interfera iz Sombora u Apatin, ali Slobodna zona je daleko ozbiljniji festival da bi ga neki Miloševićev ratni huškač tek tako pokrao i prisvojio sebi, te verujemo da se radi o grešci. S poštovanjem, Slobodna zona."

(inspiracija - http://www.tvapatin.com/index.php/2012-01-24-08-24-45/3092-apatin-dobio-slobodnu-zonu--objavio-sluzbeni-glasnik-rs.html i http://www.radiodunav.com/apatin-dobio-slobodnu-zonu-objavio-sluzbeni-glasnik-rs/

Нема коментара:

Постави коментар